Taksäkerhet

Connys Bygg & Takservice AB utför besiktning och montering av all förekommande taksäkerhet såsom livlinefästen, takstegar, takbrygga, nockräcke, snörasskydd.

För att förebygga risker för olycksfall när man går eller arbetar på tak har man från samhällets sida ställt flera krav.

Kraven enligt bygglagstiftningen gäller fasta takskyddsanordningar. Dessa anordningar skall, om det krävs enligt föreskrifterna, finnas på tak och de skall underhållas så att de alltid är i tillfredsställande skick och att de hela tiden sitter fast tillförlitligt.

De säkerhetsåtgärder som arbetsgivaren ska vidta innan arbeten på tak får utföras samt vad en arbetstagare ska rätta sig efter framgår av Arbetsmiljölagen och Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Om du känner dig osäker på vad som berör just dig och din fastighet kan du kontakta oss, i företaget finns sakkunnig i taksäkerhet som kontrollerar och besiktar ditt takskydd.

Krav på fasta skyddsanordningar varierar, beroende på när de är uppförda, byggnadens fasadhöjd och taklutning. Kontakta oss så kan vi berätta mer om taksäkerhet!WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien